Help Japan!

Eftersom vi alla läst och hört om Japan och vet hur jobbigt de har de just nu så tycker jag att om man kan så ska man försöka hjälpa till och skänka pengar. Det behöver inte vara 1000 spänn eller 100, 10kr räcker! Läste på aftonbladet olika sätt man kan stödja japan och andra katastrof områden, jag kopierar inlägget så att ni själva kan läsa och välja ut det som passar er bäst! We are the world, och vi måste finnas där för varandra ♥!

  Rädda barnen:

  Så kan du hjälpa japanska offer genom Rädda barnen:

Har en katastroffond. Inget beslut i helgen om direktinsamling till Japan. Tar måndag formellt beslut om att använda pengar ur fonden dit, enligt katastrofchef Mari Mörth.

Kan jag vara säker på att mina pengar går till Japan?
Nej. Det går till katastroffonden och sedan tas pengar därifrån till olika katastrof. Pengarna är inte öronmärkta till Japan.
– Vi har stor kontroll på att pengar kommer fram, just för att vi har japanska Rädda barnen på plats, säger Mari Mörth.

Hit kan du skicka din gåva:
Du kan stödja Rädda Barnens katastrofarbete runt om i världen genom att stödja katastroffonden:
https://www.rb.se/geengava/katastroffond/pages/geengavakatastroffond.aspx
Eller sms:a: 10KATASTROF (10 kr) eller KATASTROF (50 kr) till 72950
Eller via plus/bankgiro: 902003-3. Ange "katastrof".

  Frälsningsarmén:

  Så kan du hjälpa japanska offer genom Frälsningsarmén:
– Frälsningsarmén har en ständig insamling till katastrofer. Vi skickar pengar direkt när det händer en katastrof och kommer under måndagen bestämma vad som händer med den här fonden, hur stor summa vi kommer skicka, uppger informationschef Bert Åberg.

Kan jag vara säker på att mina pengar går till Japan?
Parallellt går det att skicka pengar genom att själv ge ett aktivt bidrag och då går det bidraget direkt Japan, lovar Bert Åberg.

SMS:a HJÄLP till 72950 så skänker du 50:- till Frälsningsarméns katastrofarbete

Det går också att skänka pengar direkt online via hemsidan www.fralsningsarmen.se. I raden "Jag vill att pengar går till" ska man välja "Katastrofhjälp". Du kan skänka 100-300 kronor eller valfritt belopp och betala via kontokort eller internetbanken.
– När man gör det via internetbank kan man skriva Japan men när man gör det via hemsidan kan man inte skriva japan men just nu går det till Japan, lovar Bert Åberg.

Gåva till katastroffonden: Görs med inbetalningskort eller egen internetbank till Postgiro: 90 04 80-5 eller bankgiro: 900-4805 Märk inbetalningen "Japan".

Röda Korset:

  Så kan du hjälpa japanska offer genom Röda Korset:

Röda korset i Sverige tar emot kontantstöd. Beslutade i fredags att öppna "katastrofreserven" och ge stöd till jordbävningsoffer i Stillahavsområdet. Om Röda korset i Japan begär kommer det göras större insamlingsinsatser här. Beslut kan komma måndag.

Kan jag vara säker på att mina pengar går till Japan?
– De som har skänkt pengar till katastrofhjälpskontot under helgen, de pengarna kommer gå till Japan eller andra länder i område som drabbats, säger RK:s katastrofrådgivare Nina Paulsen.
Röda korset räknar också med att skicka insamlingsmedel till Kurily-regionen i Ryssland där 11 000 evakuerades från tsunamihot, behov av lakan och hygienartiklar. Och Papua Nya Guinea.

Hit kan du skicka din gåva:
Röda korsets Katastrofhjälpskonto nås direkt online via hemsidan: www.redcross.se/teman/tsunami-japan/
Här
kan du själv välja hur mycket du vill skänka (200 kronor räcker till 6 vattendunkar) och om du vill betala via internetbank, hemskickad avi eller betalkort.
SMS:a AKUT JAPAN till 72900 för att skänka 100 kronor.

Plus: Röda korset har öppnat en särskild jourtelefon för den som är oroliga för anhöriga eller återupplever traumatiska minnen med anledning av katastrofen i Japan: tel 040-32 65 35.

  Läkare utan gränser

  Så kan du hjälpa japanska offer genom Läkare utan gränser:

Gåvor går inte att öronmärka till Japan. Läkare utan gränser samlar numera allt i en akutfond.
– Det startade efter tsunamin 2004 då det samlades in så mycket pengar, som sedan inte kunde användas. Vi startade akutfonden och de människor som hade öronmärkt pengar ringde vi upp en och en och frågade om det var okej att använda dem där behoven är som störst, förklarar pressekreterare Malin Lager.

Kan jag vara säker på att mina pengar går till Japan?
Nej. Inget sådant beslut ännu. Läkare utan gränser uppmanar istället folk att skänka till akutfonden.

Hit kan du skicka din gåva:
Det går att ge en gåva direkt online på hemsidan: www.lakareutangranser.se/gava/
Fungerar också att göra en insättning:
Plusgiro: 90 06 03-2
Bankgiro: 900-6032
Eller SMS:a genom att skicka ordet LIV till 72990 (50 kr)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0